Skip Navigation
Stichting Leergeld Enschede

Über Stichting Leergeld Enschede

Al jarenlang maakt Stichting Leergeld Enschede het mogelijk voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hiermee voorkomen wij dat kinderen (4 tot 18 jaar) in de gemeente Enschede door geldgebrek niet mee kunnen doen. Gezinnen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum (bijstandsniveau) komen in aanmerking. Dit kunnen gezinnen zijn die een inkomen uit een uitkering, dienstverband of onderneming hebben.

Stichting Leergeld werkt in Enschede samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanuit Stichting Leergeld helpen wij de kinderen met zaken als een fiets, computer, schooltas, gymkleding of vergoeden wij de kosten voor een zwemdiploma, schoolreisje of studieweek. Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoeden wij de contributie van een sportvereniging of betalen wij bijvoorbeeld muziek of danslessen. Ook zorgen wij dat kinderen over de juiste kleding en attributen beschikken.

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers proberen wij zoveel mogelijk Enschedese gezinnen te helpen, zodat kinderen mee kunnen doen. Want nu meedoen is straks meetellen

Fotos


Deedmob balloon
© Deedmob, B.V.