Skip Navigation
Skip Sidebar
SIZ/JMZ Go!

SIZ/JMZ Go!

Gemeinnützig

Über

JMZ Go!
Dé plek voor kinderen
en jongeren die opgroeien
als jonge mantelzorger.
Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie. Daarom bieden wij een plek voor jonge ...

WohlbefindenGesundheitKinder und Jugendliche
Teilen Sie

Über SIZ/JMZ Go!

JMZ Go!
Dé plek voor kinderen
en jongeren die opgroeien
als jonge mantelzorger.
Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie. Daarom bieden wij een plek voor jonge mantelzorgers waar zij kunnen ontspannen, lotgenoten kunnen ontmoeten en passende ondersteuning kunnen krijgen. JMZ Go! zet de jonge mantelzorgers in het zonnetje.

JMZ Go! werkt lokaal samen met verschillende organisaties die maatschappelijke steun bieden in jouw woonplaats.

Op dit moment is JMZ Go! actief in Borne, Dinkelland, Enschede, Hengelo (via Wijkracht), Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Hof van Twente en Ede. Met Ervaringsmaatjes zijn we daarnaast ook actief in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Zwolle en Apeldoorn. Jonge mantelzorgers woonachtig in voorgaande gemeenten kunnen dan ook kosteloos gebruik maken van het ondersteuningsaanbod.

Omdat je er niet alleen voor hoeft te staan.
Eén op de vier mensen in Nederland is mantelzorger. Als mantelzorger sta je klaar voor een ander die zorg nodig heeft. Je helpt bij dagelijkse dingen zoals aankleden, het huishouden, verzorging of door er gewoon te zijn. Dit noemen we informele zorg, want het is niet-betaald.

Zorgen voor een naaste kan voldoening geven, maar kan ook stressvol en veeleisend zijn en zo effect hebben op de gezondheid van de mantelzorger zelf.

Bij SIZ Twente streven we naar een samenleving waar alle mantelzorgers gezien en gehoord worden en op een gezonde manier voor hun naaste kunnen (blijven) zorgen.

Samen met vrijwilligers, zorgprofessionals, scholen, bedrijven en gemeenten helpen wij mantelzorgers gezond te blijven en overbelasting te voorkomen.

Samen maken we mantelzorg draagbaar.