Skip Navigation
Skip Sidebar
Groente &Fruitbrigade

Groente &Fruitbrigade

Zentrum für Freiwilligenarbeit

Über

Over ons
Wat doet de Groente & Fruitbrigade?
De Groente & Fruitbrigade redt iedere week een grote variëteit aan partijen groente en fruit bij telers en handelaren. Elk groente- en fruitproduct dat nog ...

Teilen Sie
Groente &Fruitbrigade

Über Groente &Fruitbrigade

Over ons
Wat doet de Groente & Fruitbrigade?
De Groente & Fruitbrigade redt iedere week een grote variëteit aan partijen groente en fruit bij telers en handelaren. Elk groente- en fruitproduct dat nog een aantal dagen voldoende vers is en geschikt is voor menselijke consumptie kan onze brigade redden. Het gaat om:

Producten die in het Westland of Limburg geteeld worden zoals tomaten, paprika’s en komkommers.
En alle producten die in deze regio’s verhandeld worden zoals zoete aardappelen, ui, mango’s, avocado’s, peren, appels, aubergines en nog veel meer!

Groente en fruit voor de voedselbanken
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedsel. Gezond eten van verse en pure producten zoals groente en fruit is vaak lastig, vooral voor mensen die weinig geld hebben.

De Groente & Fruitbrigade helpt voedselbankklanten gezonder te eten door groente en fruit te leveren aan voedselbanken (voedselbanken aangesloten bij Voedselbanken Nederland). Zo zorgen we er voor dat voedselbankklanten gezonder kunnen eten.

Voedselverspilling verminderen
Wereldwijd gooien we maar liefst 33% van al het voedsel dat we produceren weg. Met dit verspilde voedsel zouden we alle mensen die honger lijden op deze wereld maar liefst 3x van voedsel kunnen voorzien. Deze verspilling gebeurt in de hele voedselketen; bij boeren, distributeurs, supermarkten, restaurants en consumenten. Hiermee verspillen we niet alleen voedsel, zo verspillen we ook land, water en energie.

Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers, zoals supermarkten, horeca en speciaalzaken. De vorm is misschien wat anders, maar de smaak is niet minder! Zonde om weg te gooien. Groente en fruit wordt ook regelmatig weggegooid omdat sommige producten een klein vlekje hebben. Dit betekent dat een hele pallet of partij wordt afgekeurd voor de verkoop. Deze gezonde producten sorteren en distribueren wij naar voedselbanken. Hiermee gaan we voedselverspilling tegen.

Fotos