Skip Navigation
DUO for a JOB

Über DUO for a JOB

DUO for a JOB is een Rotterdamse stichting die jongeren met een migratieachtergrond (mentees) koppelt aan vrijwillige 50-plussers (mentoren). Samen trekken zij een half jaar lang (wekelijks +/- 2 uur) op als DUO om actief stappen te zetten richting een baan, stage of opleiding voor de jongere.

Met dit intergenerationele en interculturele mentorprogramma wil DUO for a JOB: 1) de ongelijkheid in toegang tot de arbeidsmarkt verkleinen, 2) de kennis en ervaring van 50-plussers beter waarderen en inzetten, en 3) mensen in contact brengen die elkaar in het dagelijkse leven niet zo snel zouden tegenkomen.

Dankzij de begeleiding op maat door de mentoren en de stichting, krijgen de mentees meer zelfvertrouwen, worden ze zelfstandiger en weten ze beter welke tools ze kunnen gebruiken bij hun zoektocht naar werk of een opleiding. Hierdoor vinden 7 op de 10 mentees een duurzame baan, opleiding of stage die bij hen past.

Voor mentoren biedt DUO for a JOB een inhoudelijk trainingsprogramma, ervaring in coaching en een verrijkende sociale ervaring. Dit wordt zó positief ervaren dat 8 op de 10 mentoren na een half jaar verder wil met een tweede mentee.

Kürzlich hinzugefügt Möglichkeiten

VIJFTIGPLUSSERS GEZOCHT VOOR MENTORPROGRAMMA
Organisationsrolle · 2-3 Std./Woche
Rotterdam
VIJFTIGPLUSSERS GEZOCHT VOOR MENTORPROGRAMMA
DUO for a JOB is een mentorprogramma in Rotterdam dat 50-plussers koppelt aan jongeren met een migratieachtergrond die op zoek zijn naar een baan of opleiding. Geschrieben von DUO for a JOB

Deedmob balloon
© Deedmob, B.V.