Noodhulpteamlid Gooi & Vechtstreek (vrijwillig)
Gesprächspartner
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/rodekruisdistrictutrecht/Moglichkeiten/Noodhulpteamlid-Gooi--Vechtstreek-vrijwillig/93302, um beizutreten
Zusammenfassung
Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam en ondersteun ambulancepersoneel eDetaillierte Beschreibung
Noodhulpteamlid Gooi & Vechtstreek (vrijwillig)
Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam en ondersteun ambulancepersoneel en medische professionals bij een crisissituatie. Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Kom bij locatie Gooi en Vechtstreek en word Noodhulpteamlid op oproepbasis.
Let op: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen.
Wat ga je doen?
Jij:
- voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS (Basic Life Support) niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode)
- draagt slachtofferinformatie over en doet de administratie (zoals slachtofferregistratie)
- signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is Revised Trauma Score.
- werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie)
- faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen
- kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid.
- zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving
- assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag.
- biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost
Als hulpverlener ben je:
- 18 jaar of ouder
- actief in de evenementenhulpverlening (basisproces)
- mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor Gooi en Vechtstreek is dat Bussum.
- bereid een pager (pieper) te dragen
- flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig
- een teamspeler
- fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader)
Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken.
Wat breng je mee?
Jij hebt:
- kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar
- het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen
- een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling
- een ingevulde werkgeversverklaring
- minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands
- incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident
Wat krijg je?
- leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk!
- een vrijwilligersovereenkomst
- de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander
- relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz
- doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening
- ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen
- een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis
- in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten
Interesse?
Meer weten over de functie? Neem contact op via de reageer button op deze website.
Direct solliciteren? Stuur een motivatiemail met cv o.v.v. vacaturenummer 2023 nummer 040.
Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten.
Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener?
Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam.
Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
Wij hopen je snel te ontmoeten!