Stop met redden, ga helpen! - Online training



Gesprächspartner
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Stichting-Luistergoud/Moglichkeiten/Stop-met-redden-ga-helpen---Online-training/96138, um beizutreten
Zusammenfassung
Leer hoe je uit de redders- of dramadriehoek stapt en effectief helpt in de potentiedriehoek. Gratis online workshop voor vrijwilligers, max. 10 deelnemers.Detaillierte Beschreibung
Loopt een gesprek niet helemaal lekker, dan is de kans groot dat je in de reddersdriehoek (Transactionele Analyse) bent beland. Dit gebeurt overal, op je (vrijwilligers)werk, thuis of aan de kassa in de supermarkt. Ons dagelijks leven zit er vol mee.
Binnen de redders- of dramadriehoek zijn de rollen helder: er is een slachtoffer, een aanklager en een redder. De rol van de één drukt de ander in een andere positie. Slachtoffergedrag roept reddergedrag op. De aanklager maakt van de ander een slachtoffer. En zo wisselen de rollen oneindig door. Dit is geen gezond communicatiepatroon en in deze workshop krijg je inzicht in hoe dit model werkt en hoe je tot een ander en gezond model kunt komen: de potentiedriehoek.
Aan de orde komen:
- Het verschil tussen redden en helpen;
- De verschillende rollen (redder, aanklager, slachtoffer) die relaties doen vastlopen;
- De potentiedriehoek;
- Wat nodig is om effectief te kunnen helpen.
Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving, kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshops. Er is plaats voor maximaal 10 mensen per groep, bij een minimum van 8 deelnemers gaat de workshop door. Meld u zich aan via het onderstaande inschrijfformulier. Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgt u de inloggegevens per mail toegestuurd.
Inlog 15 minuten voor aanvang.
Trainer: Jolanda Padding
Wilt u namens uw vrijwilligersorganisatie een gratis workshop op maat bij u op locatie (of via zoom) boeken? Lees hier meer.
Über Stichting Luistergoud
Wij geloven in een samenleving waarin tijd en ruimte wordt geboden om met elkaar te spreken over vragen waar niet eenvoudig een antwoord op te geven valt. Verwoorden wat zin geeft is vaak het zoeken naar woorden. Het vermogen van mensen om te kunnen luisteren is daarbij goud waard.
Hoe willen we dit bereiken?
Met het aanbieden van vormings- en trainingsmogelijkheden wil Luistergoud lokale initiatieven ondersteunen die verbindingen tussen mensen versterken. Dat is ons goud waard.
Luistergoud is ontstaan uit 60 jaar telefonische hulpdienst in Rotterdam. Op basis van die ervaringen zijn onze programma’s gebouwd rond luisteren naar, verwoorden van, en verbinden met het verhaal van mensen. We bieden dit aan zonder of tegen geringe kosten, voor iedereen toegankelijk.