Coachend tuinieren - Hark je Happy
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Moestuin-de-Haar2/Moglichkeiten/Coachend-tuinieren---Hark-je-Happy/78051, um beizutreten
Gesprächspartner
Zusammenfassung
Wanneer iemand een diagnose zoals dementie krijgt wilt die persoon niets liever dan onderdeel van de samenleving blijven. Hark je Happy draagt hieraan bij.Detaillierte Beschreibung
Geniet jij van werken in de buitenlucht en heb je aandacht voor de mensen om je heen? Lees dan snel verder!
Voor vrijwilligers met dementie of niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn er coaches die zowel zelf in de tuin werken als deze vrijwilligers begeleiden. En jij kunt zo'n coach zijn!
Wat ga je doen?
Als coach help je mee in de tuin en begeleid je vrijwilligers met dementie en/of NAH. Jullie doen dezelfde werkzaamheden, maar vrijwilligers die wat extra begeleiding willen kunnen bij jou terecht. Je bent hun vertrouwde contactpersoon en helpt iemand zich welkom te laten voelen.
Past dit bij jou?
- Je bent sociaal vaardig, geduldig en wilt graag mensen helpen
- Je houdt van werken in de tuin (maar ervaring is niet nodig)
- Je bent flexibel
- Je wilt je coachende vaardigheden ontwikkelen
Wat haal jij er uit?
- Afwisselend en leerzaam vrijwilligerswerk
- Bijzondere ontmoetingen
- Je werkt aan je coachende vaardigheden door iemand te begeleiden naar zelfredzaamheid
- Je ziet mensen zich ontwikkelen en weer meer zelfvertrouwen krijgen
- Je werkt middenin de natuur
Wat bieden wij jou?
- Ondersteuning vanuit MOmenz in de vorm van training, coaching, evaluatiegesprekken.
- Uitgebreide informatie over de diagnose dementie en NAH.
- Flexibel vrijwilligerswerk; je gaat samen met de deelnemer(s) zelfstandig aan de slag
- Uitwisselen van ervaringen en kennis in een team van enthousiaste en ervaren begeleiders. Zo helpen we elkaar verder.
- Onderdeel van een fijne club mensen dat aandacht heeft voor welzijn & natuur.
Positieve psychologie
Stel: je krijgt de diagnose dementie of NAH. Wat dan? Dan kan je nog steeds heel veel! Na het krijgen van een diagnose wordt er vaak opeens gekeken wat er niet meer kan in plaats van wat er nog wel allemaal kan. Resultaat: mensen voelen zich onzeker en nutteloos. Ondanks diagnose blijf je in eerste instantie altijd nog mens.
Vanuit de positieve psychologie kijken we graag naar wat er nog wel mogelijk is. Hoe kan iemand nog zo lang mogelijk onderdeel uitmaken van de samenleving? Zingeving & meedoen zijn hierin belangrijke pijlers.
Werktijden en frequentie
De werktijden en frequentie is in overleg met de deelnemer(s) en tuin. De voorkeur gaat uit naar vaste dag(del)en per week. Omdat het voor deelnemers ook fijn is om een vast contactpersoon te hebben. Maar we streven naar een pool van enthousiaste begeleiders die met elkaar de werktijden kunnen afstemmen. Spreekt dit project je aan, maar weet je nog niet zeker of dit bij je past? Dan nog nodigen we je uit om te reageren!
Lijkt het je leuk, maar heb je vragen of twijfels?
Neem contact met ons op voor een kennismaking! We bespreken samen of dit werk bij je past en wat kan binnen jouw mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan in een vacaturetekst past.
Bemerkungen