Skip Navigation
Skip Sidebar

Takecarebnb

Gemeinnützig

Über

Sta je open voor een nieuwe ervaring? Gastgezinnen gezocht!

Veel mensen spelen met de gedachte om iets te willen betekenen voor vluchtelingen.
Takecarebnb maakt het mogelijk dat vluchtelingen met ...

ArmutsbekämpfungFlüchtlinge und Minderheiten
Reduzierte UngleichheitenNachhaltige Städte und Gemeinden
Teilen Sie

Gastgezinnen gezocht voor vluchtelingen in Weesp!

Organisationsrolle · 4 Std./Woche
Weesp, Noord-Holland, Nederland
StewardingBeratung & MentoringSoziale KontakteFreundschaftlichPolizeiarbeit
ArmutsbekämpfungFlüchtlinge und Minderheiten
Reduzierte UngleichheitenNachhaltige Städte und Gemeinden
Aktie Gelegenheit
Takecarebnb
#43944
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Takecarebnb1/Moglichkeiten/Gastgezinnen-gezocht-voor-vluchtelingen-in-Weesp/43944, um beizutreten

Gesprächspartner

Zusammenfassung

Gastgezinnen gezocht voor tijdelijke verblijfplaats voor statushouders met verblijfsvergunning.

Detaillierte Beschreibung

Op dit moment wachten duizenden vluchtelingen met een verblijfsvergunning in het asielzoekerscentrum op een woning. Takecarebnb maakt het mogelijk dat zij tijdelijk bij een gastgezin logeren. Heb jij een kamer over? Voor gastgezinnen is de logeerperiode een bijzondere ervaring. De gast blijft drie maanden logeren. Je geeft je gast een warm welkom en een positieve start in Nederland.


Als je je hebt aangemeld bij Takecarebnb zorgen wij voor een matchmaker. Onze vrijwilligers noemen we ‘matchmakers’, dit is een team van mensen die zoekt naar de juiste ‘match’. De matchmaker neemt contact met je op, nodigt je uit voor een intakegesprek en vult samen met jou het intakeformulier aan. Zo kunnen we je persoonlijke situatie, je voorkeuren en je verwachtingen in beeld brengen.


Op basis van je antwoorden stellen wij een profiel op en kunnen we op zoek gaan naar een geschikte gast. Vervolgens doet de matchmaker een voorstel voor een ontmoeting. Als de ontmoeting goed verloopt en er een klik is tussen jou en de gast, wordt er een afspraak gemaakt om een weekend op proef te komen logeren. Pas als dat weekend samen goed bevalt, start een logeerperiode van drie maanden.

Was Freiwillige brauchen😇 Offenlegungs- und Sperrdienst

Was wir den Freiwilligen zur Verfügung stellen werden

🤝 Zusätzliche Unterstützung

Anreise

Aktie Gelegenheit
Freiwilligenarbeit in Weesp > Weesp Möglichkeiten > Takecarebnb > Gastgezinnen gezocht voor vluchtelingen in Weesp!

Über Takecarebnb

Sta je open voor een nieuwe ervaring? Gastgezinnen gezocht!

Veel mensen spelen met de gedachte om iets te willen betekenen voor vluchtelingen.
Takecarebnb maakt het mogelijk dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning tijdelijk bij een gastgezin logeren. Als gastgezin heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland door ze een tijdelijke logeerplek aan te bieden. Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven. Zo kan een gast oefenen met de Nederlandse taal en komt het leren van de ongeschreven regels en gebruiken gaandeweg voorbij. Voor het gastgezin is het een concrete manier om een positieve bijdrage te leveren aan de vluchtelingenproblematiek en maken ze kennis met het verhaal, de achtergrond en cultuur van de mensen die zich in hun gemeente gaan vestigen.

Bemerkungen