Skip Navigation
Skip Sidebar

Über

Het Maatjesproject verbindt mensen en de maatschappij. We zetten ons op aanvraag in voor mensen met psychosociale, psychiatrische en lichamelijke beperkingen. Dat doen we samen met onze vrijwilligers ...

WohlbefindenKinder und JugendlicheFlüchtlinge und Minderheiten
Teilen Sie

Word SchoolMaatje! Lever een bijdrage aan gelijke kansen voor ieder kind.

Projektrolle (temporär) · 1-2 Std./Woche · Seit etwa 6 Monaten
Hilversum, Noord-Holland, Nederland
WohlbefindenKinder und JugendlicheFlüchtlinge und Minderheiten
Dieser Gelegenheit zur Freiwilligenarbeit ist abgelaufen Weitere Möglichkeiten für Freiwilligenarbeit finden Sie hier.
Aktie Gelegenheit
Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek
#48151
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Stichting-Maatjesproject-Gooi-en-Vechtstreek/Moglichkeiten/Word-SchoolMaatje-Lever-een-bijdrage-aan-gelijke-kansen-voor-ieder-kind/48151, um beizutreten

Gesprächspartner

Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek .Stellen Sie dem Organisator eine Frage

Zusammenfassung

Het Maatjesproject biedt vanaf januari jl. ondersteuning aan kinderen van 8-12 jaar met een taalachterstand, die door Corona is versterkt.

Detaillierte Beschreibung

De gemeente Hilversum en het Maatjesproject hebben de handen ineengeslagen om met de vraag van gezinnen én scholen aan de slag te kunnen gaan.


Gedurende een half jaar bezoek je wekelijks, na schooltijd, een kind thuis. Je helpt met praktische schoolzaken, biedt een luisterend oor en geeft aandacht waardoor het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid én het plezier in leren worden gestimuleerd en de educatieve kansen van het kind worden vergroot. Je bent een rolmodel voor de ouders, met wie je samenwerkt op basis van gelijkwaardigheid.


Het gaat om hulp bij lezen, bij huiswerk maken, maar ook om motiveren, leren plannen, leren hulp vragen, contact maken en samenwerken in de klas.


De SchoolMaatjes vormen een leuke, gemotiveerde groep. Verder krijg je een introductieworkshop, intervisie als je daar behoefte aan hebt en een vaste contactpersoon bij het Maatjesproject.


Wat is belangrijk:

  • Je beheerst de Nederlandse taal.
  • Je hebt een open houding en bent nieuwsgierig naar andere culturen en/of leefwijzen.
  • Je bent flexibel en geduldig.
  • Je bent goed bereikbaar.
  • Je bent betrouwbaar in het maken van afspraken.


Ben je enthousiast geworden, wil je SchoolMaatje worden of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan vooral contact op met projectleider Henrieke Abrahamse. Je bent zeer welkom!

Anreise

Dieser Gelegenheit zur Freiwilligenarbeit ist abgelaufen Weitere Möglichkeiten für Freiwilligenarbeit finden Sie hier.
Aktie Gelegenheit
Freiwilligenarbeit in Hilversum > Hilversum Möglichkeiten > Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek > Word SchoolMaatje! Lever een bijdrage aan gelijke kansen voor ieder kind.

Über Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Het Maatjesproject verbindt mensen en de maatschappij. We zetten ons op aanvraag in voor mensen met psychosociale, psychiatrische en lichamelijke beperkingen. Dat doen we samen met onze vrijwilligers. We nemen iedereen serieus en kijken naar wat mensen wél kunnen. Onze opdracht is om mensen te activeren inhoud en vorm te geven aan hun bestaan. Zodat ze mee doen aan de samenleving en niet wegzinken in eenzaamheid en een isolement. We zijn er en steken onze hand uit; persoonlijk, dichtbij en laagdrempelig.

Bemerkungen