Skip Navigation
Skip Sidebar

Vrijwilligerspunt

Zentrum für Freiwilligenarbeit

Über

Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over ...

Teilen Sie

Taalvrijwilliger instroomgroep Hoorn

Organisationsrolle · 2 Std./Woche
Maelsonstraat 12, 1624 NP Hoorn, Nederland
Begleiten vonLehreLesen und Schreiben
Bildung
Dieser Gelegenheit zur Freiwilligenarbeit ist abgelaufen Weitere Möglichkeiten für Freiwilligenarbeit finden Sie hier.| 3 Flecken links.
Aktie Gelegenheit
Vrijwilligerspunt
#57559
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Vrijwilligerspunt/Moglichkeiten/Taalvrijwilliger-instroomgroep-Hoorn/57559, um beizutreten

Gesprächspartner

Taalvrijwilliger VrijwilligerspuntStellen Sie dem Organisator eine Frage

Zusammenfassung

Geef je graag taalles aan anderstaligen in kleine groepjes? Kom dan lesgeven bij de instroomgroepen.

Detaillierte Beschreibung

Voordat anderstaligen kunnen starten met taalles moeten ze soms wachten tot er plaats is. Om de motivatie vast te houden en de taalontwikkeling in gang te zetten starten er in West-Friesland Instroomgroepen. De deelnemer draait mee in de Instroomgroep totdat hij kan doorstromen naar het gekozen taaltraject.


Je bent met een team van taalvrijwilligers zelfstandig aan het werk met de deelnemers van de Instroomgroep. De Instroomgroep heeft plaats voor 15 deelnemers die worden begeleid door minimaal 5 vrijwilligers.


De vrijwilliger gaat elke week met een klein groepje deelnemers aan de slag met laagdrempelige taalopdrachten, taalspelletjes en verhalen kaarten. Duidelijke instructie en uitleg van de materialen is aanwezig.

Vanuit deze materialen stel je zelf je eigen lessen samen.


De vrijwilliger volgt ter voorbereiding de basistraining (drie dagdelen) voor taalvrijwilligers en een extra module gericht op de materialen van de Instroomgroep. De training gaat in op alle facetten van het taalvrijwilliger zijn en het overbrengen van de taal.


Je hebt een goed gevoel voor taal. Je bent geduldig en je vindt het leuk om dingen uit te leggen, maar je kunt ook goed luisteren naar wat de deelnemers aangeven te willen oefenen. Ervaring met de doelgroep is uiteraard een pré, maar is niet noodzakelijk. Je bent flexibel, je kunt goed uitleggen en je bent in staat zelf je lessen samen te stellen en jouw aanpak af te stemmen op de behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers waar je mee werkt.


De lessen vinden plaats op maandagavond, van 19.00 tot 20.30 uur, in Huis voor de Stad, Maelsonstraat 12, Hoorn.

Anreise

Dieser Gelegenheit zur Freiwilligenarbeit ist abgelaufen Weitere Möglichkeiten für Freiwilligenarbeit finden Sie hier.| 3 Flecken links.
Aktie Gelegenheit
Freiwilligenarbeit in Hoorn > Hoorn Möglichkeiten > Vrijwilligerspunt > Taalvrijwilliger instroomgroep Hoorn

Über Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over vrijwilligers. Hoe kunnen we u helpen?

Bemerkungen