Skip Navigation
Skip Sidebar

Über

Ons werk vanuit het oogpunt van een vluchteling
Na een soms maandenlange reis over land en over zee komt een vluchteling aan in Nederland. De meeste vluchtelingen beginnen dan als asielzoeker ...

Ausländische Hilfe und Katastrophenhilfe
Reduzierte UngleichheitenFrieden, Gerechtigkeit und starke Institutionen
Teilen Sie

Über Vluchtelingen en Nieuwkomers Zuid-Gelderland

Ons werk vanuit het oogpunt van een vluchteling
Na een soms maandenlange reis over land en over zee komt een vluchteling aan in Nederland. De meeste vluchtelingen beginnen dan als asielzoeker. Een asielzoeker is iemand die Nederland om bescherming vraagt via een asielverzoek. Je gaat dan de asielprocedure in. Tijdens je eerste dagen ontmoet je een vrijwilliger van VluchtelingenWerk.

De asielprocedure
In de periode dat jij in het azc woont (of in een noodopvanglocatie) kun je terecht bij onze vrijwilligers. Zij ondersteunen jou tijdens je asielprocedure en helpen met al jouw juridische vragen. Kinderen vluchten soms mee en wonen samen met hun ouders in de opvang. Onze vrijwilligers zorgen daarom voor kinderactiviteiten en organiseren met hulp van donateurs de kindervakantieweken.

In het asiel- en integratiebeleid verdwijnt de menselijke maat. Met steun van donateurs blijven wij de politiek aansporen tot een humaner vluchtelingenbeleid.

Fotos