Skip Navigation
Skip Sidebar

De Luisterlijn

Gemeinnützig

Über

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek ...

Wohlbefinden
Gute Gesundheit und Wohlbefinden
Teilen Sie

Nachtdieren gezocht!

Organisationsrolle · 4 Std./Woche
Nijmegen, Gelderland, Nederland
ForschungNiederländischSoziale KontakteIT
Wohlbefinden
Aktie Gelegenheit
De Luisterlijn
#41625
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/Luisterlijn/Moglichkeiten/Nachtdieren-gezocht/41625, um beizutreten

Gesprächspartner

Zusammenfassung

Kom jij 's nachts tot leven en ben je op zoek naar een zinvolle besteding van je nachtelijke uren? Kom dan nachtdiensten doen bij de Luisterlijn!

Detaillierte Beschreibung

Je hebt oprecht interesse in een ander, je spreekt geen oordelen uit en je hebt een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Want er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders.


Werken bij de Luisterlijn vraag om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je draait ongeveer een nachtdienst per week van gemiddeld vier uur. De diensten kun je zelf inplannen.


Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen Luisterlijntraining. Daarnaast is er 6-wekelijks een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst. 

De Luisterlijn streeft naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren. Dit is mede vanwege de investering in training en begeleiding.

Op alle locaties zijn thuiswerkmogelijkheden bespreekbaar. 


Gedegen training en begeleiding

Voor je aan de slag gaat, krijg je een training. De training bestaat uit een e-learning gedeelte (je krijgt 7 online modules die je in je eigen tempo en op jouw moment kunt doornemen) en diverse praktijkbijeenkomsten waarin we vooral gesprekken oefenen. De training neemt ongeveer 4 tot 8 uur per week in beslag en duurt zo’n 8 weken. Tijdens de training word je ook in de praktijk begeleid door een ervaren vrijwilliger. Gedurende het opleidingstraject zijn er een paar momenten waarop we samen bekijken of het werk en de organisatie echt bij je passen. Na het afsluiten van de training ga je zelfstandig aan de slag. Je krijgt ook een thuistelefoon te leen waarmee je de (nacht)dienst kan doen.

Ook daarna krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding. Omdat we met de trainingen stevig investeren in onze vrijwilligers, streven we in principe naar een langdurige relatie met de vrijwilliger van liefst meerdere jaren.


Goed geregeld!

De Luisterlijn organiseert haar vrijwilligerswerk op een succesvolle en aantrekkelijke manier. Hier zijn wij trots op. Je kunt na het goed doorlopen van de training dan ook een certificaat ontvangen. Dit kun je gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van studiepunten voor bepaalde opleidingen. Je onkosten worden vergoed en een WA-verzekering wordt afgesloten.

Was Freiwillige brauchen

🗣️ Muttersprachliche Fähigkeiten

Was wir den Freiwilligen zur Verfügung stellen werden

💸 Kostenerstattung🤝 Zusätzliche Unterstützung

Anreise

Aktie Gelegenheit

Über De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Bemerkungen