Skip Navigation
Skip Sidebar

De Hoogewaard

Soziales Unternehmen

Über

De Hoogewaard is een re-creatief vakantieoord met een bio-divers ecosysteem. Zowel jong als oud van diverse pluimage kan hier met elkaar (re)creëren, lachen, leren, spelen en genieten, ongeacht de ...

Umwelt und NachhaltigkeitGemeinschaft und FamilieKultur und Kunst
Leben an LandVerantwortungsbewusster Verbrauch und verantwortungsvolle ProduktionPartnerschaften für die Ziele
Teilen Sie

Vrijwilligers voor onze opstartende bio-moestuin.

Organisationsrolle · 1-8 Std./Woche
Hoogewaard, 6645 AA Winssen, Nederland
Umwelt und NachhaltigkeitGemeinschaft und FamilieKultur und Kunst
Verantwortungsbewusster Verbrauch und verantwortungsvolle ProduktionLeben an LandPartnerschaften für die Ziele
Aktie Gelegenheit
De Hoogewaard
#50343
Scannen Sie mich oder besuchen Sie de.volunteer.deedmob.com/o/De-Hoogewaard/Moglichkeiten/Vrijwilligers-voor-onze-opstartende-bio-moestuin/50343, um beizutreten

Gesprächspartner

Zusammenfassung

Bij ons werk je als professionele moestuinier of gewoon om even lekker buiten te zijn en je handen uit de mouwen te steken. Op vrijdag: moestuindag.

Detaillierte Beschreibung

Dit voorjaar zijn de eerste stappen gezet in het aanleggen van een moestuin op de re-creatie plek De Hoogewaard.


Een tuin waar je lekker mee kan helpen met je handen in de klei. Een tuin waar je de zaden ziet groeien tot planten, waar je je eigen groenten kan oogsten en waar ruimte is voor een goed gesprek en mooie ontmoetingen.


We hebben geen commerciële doelstelling. Ons hoofddoel is mensen te ontmoeten tijdens het buitenwerken. En als die mooie groentes ons dan staan toe te juichen, dan hakken we ze samen in de pan. We nodigen iedereen uit die zin heeft om met ons in de boomgaard van al deze rijkdommen te genieten. Zin om je kennis en ervaring met ons te delen in ruil voor verse groenten en een goed bord eten? Laat het ons weten.


HET MOESTUINPLAN

De Hoogewaard heeft een moestuin in progress. Een tuin die langzaam van niets tot iets mag uitgroeien. Een natuurlijke tuin, waar een mooie samenkomst ontstaat tussen biologische groenten, kruiden en bloemen. Waar de natuurlijke begroeiing tussen de bedden mag blijven staan. De moestuin heeft een bladvormige indeling. In elk ‘blad’ groeit een ander gewassoort zoals bladgewassen, vruchtgewassen, peulvruchten, en koolgewassen. We creëren hoogteverschil door bessenstruiken en klimplanten, zoals bonen tegen een stellage van bamboe, te laten groeien.


We zijn actief begonnen met verschillende groenten voorzaaien en inzaaien, om zo in het zomerseizoen onze eigen groenten te kunnen oogsten en eten. Op termijn zouden we graag een prachtige kas en samenkomstplek in koepelvorm bouwen en onze variëteit aan planten uitbreiden, dus ook bouwers en klussers zijn meer dan welkom.


Heb jij kennis van tuinieren of permacultuur óf heb je gewoon zin om eens buiten te zijn en mee te helpen? Raak betrokken bij onze tuin en stuur ons een berichtje.


Tot snel!

Anreise

Aktie Gelegenheit
Freiwilligenarbeit in Winssen > Winssen Möglichkeiten > De Hoogewaard > Vrijwilligers voor onze opstartende bio-moestuin.

Über De Hoogewaard

De Hoogewaard is een re-creatief vakantieoord met een bio-divers ecosysteem. Zowel jong als oud van diverse pluimage kan hier met elkaar (re)creëren, lachen, leren, spelen en genieten, ongeacht de sociale, culturele en etnische achtergrond. Met aandacht voor de dieren en de oorspronkelijke natuur, zetten we kunst en cultuur in als muze.

Bemerkungen